Agenda

19-10-2019

St. Bernardushof te Aduard

Op ca. 8 km ten westen van de stad Groningen ligt Aduard. Ooit lag hier het klooster St. Bernardus dat na zijn opheffing in 1594 werd afgebroken. Daarmee kwam een einde aan het bestaan van een van de rijkste kloosters van Noordwest-Europa met een landbezit van 6000 ha. Hoogtepunt in zijn geschiedenis is de zogenaamde Aduarder kring, geleerde bezoekers die in de tweede helft van de 15e eeuw gestudeerd hadden aan een Noord-Italiaanse universiteit en de gast waren van de abt van het St. Bernardusklooster.

In een van de oudste huizen van het dorp is het kleine sfeervolle museum St. Bernardushof gevestigd. We maken een wandeling langs de contouren van het voormalige kloosterterrein. Langs de route zijn er informatieborden geplaatst via welke de bezoeker met zijn smartphone of tablet 3D beelden kan oproepen van het middeleeuwse kloostercomplex.

Schrijf deze datum alvast in uw agenda. Hoelaat we vertrekken, de kosten en het opgeven leest u in het volgende Kontakt. De reis gaat alleen door bij een minimale deelname van 30 personen. 

« Terug naar het overzicht

Karmelparochie Aalsmeer • Stommeerweg 13 • 1431 ES Aalsmeer • T. 0297 341231 • Neem contact met ons op ›