13-05-2018

Moederdag 9.30 uur

Afbeeldingsresultaten voor plaatjes van maria lourdes

MEIMAAND MARIAMAAND

De maand mei is vanouds een tijd om aandacht te besteden aan Maria, de moeder van ons geloven. Dit doen we door het bidden van een extra weesgegroet of door een extra kaarsje te branden in de kerk bij het Maria-altaar. De meimaand is de maand waarin de schepping van God in al zijn pracht op een zo bijzondere wijze wordt getoond, de gehele natuur bloeit uit met zijn vele mooie kleuren en overal is nieuw leven te bespeuren. En dat nieuwe leven is ook geopenbaard aan Maria zelf, toen ze moeder mocht worden van Zoon van God, Jezus van Nazareth. Hij verkondigde de Blijde Boodschap: dat God’s liefde bestemd is voor alle mensen. Een boodschap die voor mensen nieuw leven betekent, eeuwig leven.

Op zondag 13 mei zal de viering in het teken staan van Maria en moederdag.

Wij vragen u om een bloem mee te nemen voor de bloemenhulde die aan Maria gebracht zal worden.

Anne, Ria, Wendy en Wim