Bedevaart Lourdes

11-09-2018

Afbeeldingsresultaten voor plaatjes van maria lourdesBEDEVAART 11-16 SEPTEMBER MET HULPBISSCHOP MGR. JAN HENDRIKS.

Ontmoet maria bij de grot in Lourdes

Een jong meisje loopt langs een bergriviertje in de Franse Pyreneeën. Samen met haar zusje en een vriendinnetje is ze hout aan het sprokkelen. Plotseling hoort ze een zacht geruis. Als ze opkijkt, ziet ze in een nis in de rotswand een mooie dame staan. Het lijkt alsof de wereld om hen heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die dame in het wit. Ze voelt zich direct bij haar thuis en voert hele gesprekken met haar.

Zo begon precies 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes als bedevaartplaats. Dat meisje was Benadette Soubirous. Veel pelgrims die Lourdes nu bezoeken, hebben precies dezelfde ervaring. Als ze bij de grot van de verschijningen staan, is het net alsof de drukte en het geroezemoes om hen heen verdwijnen. Dan lijkt het alsof Maria alleen nog aandacht voor hen persoonlijk heeft. Een bedevaart naar Lourdes is een persoonlijke ontmoeting met Maria en haar Zoon.

Ga mee naar Lourdes

Wilt u die ervaring zelf beleven? Ga dan mee. Van 11 tot en met 16 september gaat er vanuit de regio Haarlem-Amsterdam een bedevaart naar Lourdes. Vanuit Noord-Holland eerst met de bus naar Maastrcht Airport. Deze bedevaart wordt begeleid door onze eigen hulpbisschop mgr. Jan Hendriks. Tijdens de bedevaart wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. Hoogtepunt is uiteraard de mis aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen.

Heeft u interesse? Achterin de kerk liggen flyers met meer informatie en op website www.lourdes-groep.nl. Opgeven via de website of telefoonnummers van de flyer.

Ria Pieterse-Waaijman